Széchenyi 2020

Magyarország a csodák forrása

Kedvezményezett neve: “TERCIA” Kft.

Támogatott projekt címe: Tercia Panzió Kópháza „B” épület teljes rekonstrukciója

Pályázat azonosító száma: TFC-1-1-1-2017-2018-00535

Szerződött támogatás összege: 54 456 143 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 70%

Támogatott projekt befejezési dátuma: 2020.10.28

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

Jelen fejlesztés alapvető, közvetlen célja, hogy magas színvonalú turisztikai termék, szolgáltatás jöjjön létre, amely során a kikapcsolódni vágyó vendégek olyan szolgáltatást kapjanak, amely kielégíti igényeiket a szállás szolgáltatás és a kapcsolódó kiegészítő szolgáltatások terén. A projekt közvetlen célja egy teljesen megújított Panzió kialakítása, 17 szobával, azok bebútorozása és kapcsolódó kiegészítő szolgáltatással az alábbi célcsoportok speciális és hagyományos igényeinek kielégítésére.

A fejlesztés hozzájárul a térség látogatottságának növeléséhez, a térség turizmusból származó bevételeinek növeléséhez, a munkahelyteremtéshez, az alábbiak okán.

A fejlesztés hozzájárul a helyi és térségi szolgáltatók és speciális termékek beszerzéséhez, értékesítéséhez, mivel a panzió kapacitásnövekedésének (6-ról 17 szobára bővül) köszönhetően növekszik a vendégek száma és a vendégéjszakák száma, amely azt jelenti, hogy nő a felhasznált élelmiszerek mennyisége, amely beszerzése a helyi és térségi termelőktől történik. Közvetetten a megnövekedett vendégszám hozzájárul a helyi és térségi szolgáltatások igénybevételének növekedéséhez, hiszen a több vendég nagyobb valószínűséggel fogyaszt helyi és térségi turisztikai szolgáltatásokat. A térségi erőforrások helyben tartásához, a helyi közösségek gazdasági önfenntartásához, kulturális hagyományainak, értékeinek hasznosításához.

„A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg”